Följ mitt projekt


Idag är utbudet utav kläder för rullstolsburna mycket begränsat. Det finns endast en fysisk affär för anpassade kläder i hela Sverige och har man inte möjlighet att ta sig dit så får man helt enkelt förlita sig på den e-handel som finns. Att handla via internet innebär ju även att du går miste om möjligheten att känna på olika material, testa passform också vidare. 

Min vision med varumärket Wheelwear.se är helt enkelt att det ska finnas kläder för alla. Alla ska kunna gå in en butik och köpa fina kläder som sitter bra och inte kostar en hel förmögenhet. Ingen ska behöva känna sig diskriminerad för att man sitter i rullstol eller på något annat sätt avviker från den så kallade ”normen”. 

Här nedan kommer du kunna följa mitt projekt och hur det utvecklas. Jag kommer att dela med mig av bland annat filmer, bilder så att den som är intresserad kan se hur det fortlöper med utvecklandet utav den klädkollektion som jag drömmer om att ta fram. 

Om du vill stötta mig och detta projekt så använd swish-nummret du ser på bilden nedan!
Alla bidrag emottas med enorm tacksamhet, stort TACK för just ditt bidrag! 

Som TACK för hjälpen för att du stöttar mitt projekt så vill ge dig som hjälper till en rabattkod som innebär du får 10% på hela min klädkollektion när den kommer ut på marknaden. Skicka namn, mobilnummer och epostadress till kladkollektion@wheelwear.se så kommer din rabattkod med vändande e-post. 

Här ser du bild på en jacka som jag och Lotta Niemi har tagit fram. I nästa steg kommer vi nu att gå igenom och titta på olika material och tyger och sedan är det dags att rita mönster och att sy upp en första provkollektion. 


Några av alla tyger som fanns att välja mellan 


Några av de prover som jag hittade till kollektion, och det krävs lite tankearbete då det både skall vara slitstarkt, bra miljömässigt och samtidigt inte kosta skjortan.


Lotta Niemi håller på att rita mönster till ett par byxor 


Prototyp på gång!


Nu är kollektionen äntligen klar! Kristoffer agerade modell och provade ett första provexemplar av kläderna från min klädkollektion för rullstolsburna. Hans upplevelse är att kläderna sitter bra och att de inte kasar ner eller upp när han förflyttar sig. Både han och jag blev oerhört nöjda när han vid provtillfället kunde röra sig fritt utan att kläderna kasade varken upp eller ner på honom. Precis just detta är ju mitt mål med klädkollektionen. :)